Om föreläsningen som inte blev?

Det här är ändå en lite rolig, men bisarr historia om den konstigaste bokning av föreläsning jag varit med om.

För några veckor sedan fick jag ett samtal som gick ungefär så här:

Hej, jag ringer från Jensens Gymnasium, kan du komma och föreläsa någon gång i vecka 16?

Personen i andra änden var uppenbarligen en elev på Jensens gymnasium som inte var särskilt van att boka föreläsare. Han lät verkligen nervös och ville nog bara att samtalet skulle ta slut så snabbt som möjligt. Men samtalet fortsatte.

Jag: Vecka 16? Det ska nog gå bra. Måndag kl. 11 hade passat mig bra. Funkar det?

Nu hör man hur eleven talar med någon annan i bakgrunden.

Eleven: Öh, kan du klockan 10.30? Vi har en lektion som börjar då och sedan har vi lunch klockan 12.
Jag: Visst, det funkar.
Eleven: Bra. Hejdå.

Ja, där slutade samtalet. Lite abrupt. Men efter någon minut. Ringde han igen.

Hej, det är jag från Jensens gymnasium igen. Öh, kostar du något?

Vi redde ut själva kostnadsbiten och sedan avslutades samtalet lika abrupt som tidigare.

Ja ja, tänkte jag. Det blir nog bra ändå. Jensens gymnasium i Malmö har jag varit och föreläst på tidigare så det blir nog bra. Så idag, måndag vecka 16 åkte jag till Jensens gymnasium i Malmö och stegade in i receptionen.

Jag: Hej, det här låter konstigt, men jag ska föreläsa här klockan 10.30.

Receptionisten: OK, vet du för vem?

Jag: Nej tyvärr. Det enda jag vet att jag ska föreläsa kl. 10.30, inget mer.

Därefter berättar jag hela storyn bakom bokningen, och det stora detektivarbetet började. In i personalrummet, fråga om någon har bokat eller vet någon som bokat en föreläsningen, men ingen verkade känna till något. Det var väldigt hjälpsamma dock och gick runt överallt och frågade, men ingen verkade känna till något. Så när klockan blev en bit över 10.30 så begav jag mig hemåt igen. Det blev väl ingen föreläsning då, tänkte jag. Jag fick ju ingen bekräftelse tillbaka så det verkade logiskt. Men på motorvägen på väg hem fick jag plötsligt ett samtal.

Hej, det här är Git från Jensens gymnasium i Lund.

Jag: Jaha, var det där jag skulle vara nu och föreläsa?

Git: Ja, vi väntar på dig, när kommer du?

Ja, det blev ju galet. Det visade sig att det var Jensens i Lund som bokat mig och inte Malmö. Men hur skulle jag veta det? Min lärdom. Se till att få en bokning bekräftat med tid, plats och kontaktperson.

Men lite kul historia blev det ändå, och vi bokade om föreläsningen till torsdag istället. Så allt löste sig ändå till slut.

Detta är ett lite kul inlägg i Blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *