Om att vara ordförande i FC Trelleborg, del 1. Blogg 100, dag 5.

Det kommer förmodligen att skrivas mycket om mitt engagemang i FC Trelleborg under den här Blogg 100-utmaningen, och det är knappast så konstigt eftersom det tar mycket av min tid för närvarande. Jag är ju inte bara fotbollsförälder till Harry i P05 och U13 utan även tränare för P05-laget. Och om inte det skulle vara nog så är jag ju även ordförande i föreningen. Med allt vad det innebär.

Men vad innebär det egentligen att vara ordförande i en av de största ungdomsföreningarna i kommunen? Jag ska försöka beskriva lite kort vad jag gör, och mina erfarenheter jag samlat på mig under min tid i föreningen.

Hela resan började med att min son Harry, började i Boll & Lek, och då var jag en fotbollsförälder som alla andra, men efter ett tag fick jag tillsammans med några andra föräldrar frågan om vi ville hjälpa till som ledare för P05-laget, och jag behövde inte tänka länge innan jag tackade ja. Efter ett tag så blev jag mer och mer engagerad i, inte bara laget, utan först ungdomssektionen och sedan hela föreningen, och hur den sköttes.

Jag valdes in som suppleant i styrelsen 2015 och året efter valdes jag till ordförande, och på årets årsmöte som hölls den 28:e februari i år, valdes jag om som ordförande för andra gången.

Men vad innebär det att vara ordförande i FC Trelleborg?

Vi är en relativt ung förening men med många anor. På gott och ont. Vi har egentligen ett alldeles utmärkt tillfälle att forma föreningen till vad vi vill, men det är inte alltid så lätt. Dels har vi gamla anor, rutiner och värderingar att förhålla oss till, men framför allt har vi vår största utmaning i våra anläggningar. Vi är en förening som i dag driver sin verksamhet på flera ställen, seniorerna som håller till på Ymorvallen, ungdomslagen på Vannhögs IP, som i och för sig är en helt ny konstgräsplan men med begränsat utrymme för omklädning, förråd och övrig föreningsverksamhet. Och så kommer det att vara åtminstone fram till och med den nya idrottshallen kommer att vara klar om några år. Detta är den största fråga vi driver för tillfället och som är vår i särklass viktigaste fråga: Hur kan vi förena vår förening och samtliga lag på en och samma anläggning? För att kunna driva en fungerande verksamhet med lag från Boll & Lek hela vägen till seniorverksamhet så behövs det minst 2 st fotbollsplaner, helst 3 och minst en av dem måste vara konstgräsplan. Vi behöver fungerande klubbutrymmen i anslutning till planerna där vi kan bedriva tillhörande föreningsverksamhet, och om vi ska vara ärliga, de förutsättningarna har vi inte för tillfället. Med de förutsättningar som vi har just nu, så gör våra ledare ett fantastiskt jobb. De är just nu föreningens hjältar. Min roll är enbart att se till att de får de bästa möjliga förutsättningarna som går att få för att fortsätta sitt fantastiska arbete. Och jag gör så gott jag kan, men det är en utmaning.

Detta är del1 av min historia vad det innebär att vara ordförande i en av kommunens största ungdomsförening. Vill du veta mer om FC Trelleborg? Eller kanske till och med bli medlem, gå till www.fctrelleborg.se och läs mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *