Nu är det ett avslutat kapitel

TCF-visikort

Nu är det klart. I dag har jag lämnat över de sista filerna och har nu avslutat och slutfakturerat mitt sista projekt för The Concept Factory. The Concept Factory känns nu definitivt som ett avslutat kapitel. Och jag måste säga att jag gick ut genom dörren med mycket blandade känslor. Jag har arbetat, på frilansbasis, med TCF sedan februari 2010, och har i ca 3 års tid arbetat mer eller mindre heltid för dem. Sedan sent i höstas avslutades det frilansavtal vi haft som varit ett fasttidsavtal och jag anlitades istället per projekt och timme. Med det förändrades också förutsättningarna för mig att utföra rätt saker på rätt ställe drastiskt. Så under den senaste tiden har jag spenderat mindre och mindre tid på byrån och istället tvingats fokuserat på min egen verksamhet. Fortfarande med en liten del uppdrag för TCF, bl.a för Dogman och deras kommunikationsaktiviteter för 2013. Men nu är det klart. De sista filerna har levererats till kund och slutfakturan har gått iväg. Så nu har jag inget som binder mig till TCF längre.

Men oj vad konstigt det blev nu. Jag har ju slutat på en arbetsplats tidigare, och har självklart varit med om att andra kollegor också har slutat. Och det normala då är ju någon form av avtackning, antingen formellt eller informellt. Men här har jag bara gått ut genom dörren. Eller nästan smygit ut. Eftersom jag bara varit frilansande konsult och inte anställd och dessutom med successivt avtagande engagemang på grund förändrade villkor så har min tid på TCF liksom bara tagit slut utan någon större notis. Inget tack för den här tiden. Ingen information, varken till anställda eller kunder. Och eftersom jag har varit kundansvarig och projektledare, blir det faktiskt lite konstigt.

Jag tycker fortfarande att TCF är en bra byrå och jag gillar verkligen medarbetarna. Och det som slog mig första gången jag träffade TCF är fortfarande det som jag värderar högst med byrån: ”Prestigelösheten”. Det är något om jag för alltid kommer att förknippa med TCF, men min roll som inspiratör och digital strateg har tyvärr ingen framtid där. I alla fall inte i den form som jag hade önskat. Så det är med ett sorgset hjärta jag säger tack för den tid jag fick med The Concept Factory och önskar er lycka till i framtiden, och vem vet, våra vägar kanske korsas igen någon gång.

P.S. Detta betyder som ni förstår att jag behöver fler nya uppdragsgivare och om du vet om att du behöver en duktigt och erfaren inspiratör och digital strateg, eller vet någon annan som behöver en så hör gärna av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *