Nätverksmingel i Trelleborg med Mitt Företag

141941

I dag var det MittFöretag evenemang på Parken i Trelleborg. Ska jag vara ärlig så har jag fortfarande inte riktigt fattat vem eller vilka som ligger bakom. Vad jag förstår så är det en turné som i år besöker 16 städer runt om i Sverige. I år arrangerades det i Trelleborg tillsammans med Trelleborgs Utvecklings AB.

Konceptet bygger på att nätverka. När man kommer dit lägger man sitt visitkort i en skål vid entrén och så får man en bingobricka som man ska fylla på med nya kontakter och företag som man träffar där. Senare på dagen dras visitkorten en efter en, och om man har den personen på sin bingobricka så kryssar man för. Tills någon har bingo. Inte min grej. Jag är urkass på att mingla, jag tycker inte om det och framför allt vill jag inte bli tvingad till det.

Enda anledningen egentligen till att jag var där var för att någon hade nominerat mig till Småföretagarnas favorit, en tävling där företagare i Trelleborg kunde nominera en annan företagare för att man tycker de gör ett bra jobb. Har inget med omsättning, tillväxt eller lönsamhet att göra över huvudtaget. Det visade ju sig att det var 57 st som var nominerade. En vinnare (samt 2:a och 3:a)  skulle utses baserat på någon typ av röstning, men jag är inte säker på att det fanns några röster. När jag tittade på hemsidan så fanns det ingen röstningsfunktion alls till att börja med utan den tillkom mycket senare (såg den faktiskt inte förrän igår). Så, det var anledningen till att jag var där. Om jag vann? Självklart inte. Eftersom jag inte har särskilt många kunder i Trelleborg hade jag blivit väldigt förvånad om det blivit så.

Men det fanns bra ögonblick med dagen också. Att få lyssna på Thomas Ek’s berättelse om resan som han och hans bror hade med OBH Nordica var inspirerande och lärorikt. Ett företag som de in princip byggde upp på ett år (i och för sig med 20 års erfarenhet från branschen, men dock). Han pratade mycket om det som vi på The Frank Family ofta pratar om, nämligen om att ha mod att våga, att prova ofta och inte vara rädd för att göra fel. Bättre att göra små fel ofta än att göra katastrofalt fel en gång. Och när du väl hittar rätt, gå ”All in”.

Dagens moderator, Johnny Sundin, bytte sedan kostym och hade en föreläsning om kreativitet och HappyBrain®. En underhållande och rolig föreläsning, men egentligen inget nytt. Däremot så blev jag lite förundrar över att han tog upp filmen ”First Kiss” som ett exempel på att våga bryta och byta tankemönster genom att låta helt okända människor från gatan stå framför kameran och kyssas. Vad han glömde att berätta var ju att hela den filmen var fejk. Bakom filmen ligger ett klädesföretag och nej, det var inte okända människor från gatan utan skådespelare som agerade. Då föll det exemplet ganska platt. Synd på en annars underhållande föreläsning.

Men om den här typen av ”nätverksmingel” är något för mig? Nej, i så fall måste det vara mer nischat mot ett ämne snarare än en geografisk begränsning. Det hade gett mig betydligt mycket mer.

Bilden är tagen med min Narrative Clip

Detta är ett rapporterande inlägg i #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *