Min andra utmaning

Sydkustloppet

Jag har en andra utmaning förutom Blogg100 utmaningen. Om 40 dagar ska jag springa Sydkustloppet i Trelleborg. Det är en för mig betydligt tuffare utmaning än Blogg100. Jag har aldrig varit en löpare. Visst har jag sprungit i skolan och när jag gjorde militärtjänstgöringen, men aldrig frivilligt. Men, förra året, fick jag en galen tanke att jag skulle springa Trelleborgsloppet, ett lopp på 10 km som går i augusti varje år. Det tvingade mig till att börja träna inför det. Det är ju trots allt ca 20 år sedan jag sprang senast. Mitt mål var att klara milen på under 55 min, vilket jag gick bet på, med 18 sekunder. Men, Trelleborgsloppet gav mersmak, så då tänkte jag: varför inte köra på en Trelleborgsklassiker? 3 lopp under ett år. Så det är mitt mål. Det börjar med Sydkustloppet den 3 maj, som också är det längsta loppet. En halvmara på 21,1 km längst sydkusten, från Stavstensudde till Smygehuk. Sedan väntar Trelleborgsloppet igen för att avslutas med Sylvesterloppet, det kortaste loppet på 6,9 km på årets sista dag, den 31/12. Men frågan är om jag tagit mig vatten över huvudet. Framförallt vad gäller Sydkustloppet om 40 dagar. Jag har aldrig tidigare sprungit mer en drygt milen, att då springa en halvmara kommer att bli tufft. Jag har försökt förbereda mig, och i god tid så la jag upp ett träningsschema i Runkeeper. Ett program som sträcker sig över 60 dagar. Men det sprack. Ganska tidigt. Att börja med ett träningsprogram mitt i vintern kändes halvkul och ärligt talat lite omotiverat. Men jag körde på de första passen som jag skulle, sedan kom dåligt väder och korpfotboll i vägen och löpträningen kom av sig. Jag har inte sprungit sedan i februari. Förrän i dag. I dag tog jag mig i kragen och stack ut och sprang en runda på 1,1 mil. Det var riktigt tunga steg, och det gick trögt. Men en skön känsla när jag kom hem. Nu kör vi på och hoppas på att jag tar mig i mål. I Sydkustloppet och Trelleborgsklassikern.

Bild: Studio Blå / Sydkustloppet

Detta är ett hurtigt inlägg i #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *