Mailbox – vad tycker jag

[vimeo http://www.vimeo.com/54553882 w=500&h=281]

Meet Mailbox from Mailbox on Vimeo.

Jag har testat Mailbox appen på min iPhone nu i ungefär en vecka och om jag ska vara ärlig så håller det inte riktigt upp till de sjukt höga förväntningarna som i alla fall jag hade. Gränssnittet är riktigt snyggt, men idéen om att nå ”Zero-inbox” genom att att arkivera sina mail? Utan att använda Gmail’s etiketter. Nja, det funkar inte för mig. Jag behöver något annat. Missförstå mig rätt, jag tycker om gränssnittet och jag tycker om funktionen med att ”swipe’a” för att arkivera/ta bort eller ”snooza”/lägga till lista. Men det finns så bra funktioner i Gmail, som jag då saknar. Jag använder bl.a. etiketter regelbundet för mitt sätt att flytta mail från inbox’en till kluster av liknande mail. Varför inte använda de i Mailbox appen?

Nä det blir nog till att gå tillbaka till Google’s gmail app igen. Den passar mig bättre, åtminstone för tillfället. Däremot saknar ja i Gmail appen möjligheten till en gemensam inbox om man har flera konton. Att behöva skifta konto hela tiden är sjukt irriterande. Och det har Mailbox löst (förmodligen på bekostad av etiketterna).

Det jag saknar mest är ett vettigt sätt för mig att utifrån mailen oavsett vilken enhet jag använder kunna markera och skapa en todo av ett mail. Det finns tillägg till gmail och Google Apps som fungera bra, t.ex. så använder jag just nu Podio som verktyg för att hantera todo’s och med deras plugin i Google Apps så är det integrerat i mailen, men än så länge finns det ingen motsvarighet i mobilen. Det saknar jag. Är det någon annan som har samma behov och som hittat ett sätt som fungerar får ni gärna berätta.

Detta är ett inlägg i #Blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *