Jag har gjort mitt bästa, men det verkar inte räcka

Idag har det varit val. (Mitt försök att lätta upp en extremt allvarlig situation.)
Idag har det varit val. (Mitt försök att lätta upp en extremt allvarlig situation.)

I dag har det varit val. Val till Europaparlamentet. Så det har inte bara röstats i Sverige utan i större delen av europa. Jag har gjort vad som kan förväntas och gick till vallokalen för att lägga min röst. En röst för att kunna påverka till det bättre, med bl.a fritt internet utan övervakning och en upphovsrättslag som följer med i tiden (ja, du kan säkert gissa vem som fick min röst). Jag förväntar mig inte att alla ska tycka att det är lika viktiga frågor som jag, men jag förväntar mig att min INTE röstar på de som står för rasism, och som inte tycker att alla har lika värde. Det skrämmer mig. Att SD får 7% och ett mandat är illa och skrämmande nog, men att Nationella Fronten i Frankrike eventuellt får fler mandat än Sverige i helhet är riktigt skrämmande. Jag tycker inte om utvecklingen, och oroas över framtiden. Låt oss hoppas att förnuftet och tilliten till människan kommer tillbaka innan det blir försent, eller är man naiv då.

Detta är ett oroligt inlägg i #Blogg100

P.S. Detta skrivs innan rösterna har räknats i valet i Sverige, utan är baserat på Valu, Vallokalsundersökningen genomförd i samband med valet av SVT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *