Jag har fått Graph Search

graphsearch1

Äntligen! Nu har jag fått tillgång till Facebook’s nya sökfunktion Graph Search, och vilket lyft det är. Från en tidigare näst intill värdelös sökfunktion till en sökfunktion med intelligens. Möjligheterna att filtrera sökningarna är underbara och dynamiska. Beroende på om du söker efter sida, grupp, plats, person eller till och med intresse så förändras filtreringsmöjligheterna med den. Jag har lekt runt lite för att försöka fånga upp vad man kan göra och vilka möjligheter som finns. Och det finns möjligheter. Till exempel kan jag nu hitta profiler med specifika intressen i kombination med geografi, relation eller annat intresse. Som ni kan se så gjorde jag ett litet snabbt försök och kunde lätt söka på profiler som är intresserade av sociala medier och som bor i Malmö. Nästa steg som jag skulle vilja se är att spara, kategorisera och bevaka sina sökningar. Men det kanske kommer.

Detta är ett inlägg i #Blogg100

  1. […] jag tidigare skrev så har jag ju fått access till Facebook’s nya Graph Search. Och idag fick jag den nya […]

  2. […] jag tidigare skrev så har jag ju fått access till Facebook’s nya Graph Search. Och idag fick jag den nya […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *