Intryck från en givande helg i Göteborg

20130317-203626.jpg
Jag tänkte lite kortfatta sammanfatta mina intryck från min helg i Göteborg och Webcoast. Det var premiär för mig i år, även om jag varit nära att åka varje år. Webcoast är, precis som Sweden Social Web Camp, en knytkonferens med och om webben. Jag gillar verkligen konceptet med knytkonferens där deltagarna själva står för innehållet genom att själva presentera, hålla föredrag, diskutera eller hålla workshop. Nytt för i år var att fredagen började med en halvdag fylld med fördefinierade workshops. Ett litet avstick från knytkonferenskonceptet. För min del, började mitt första Webcoast då med en workshop i LEAN ledd av Johan Lange och Karin Hedin. Jag kan inte påstå att jag har någon erfarenhet av LEAN, och jag ska inte heller här värdera om det är en bra metod eller inte. Dock var det ändå en oerhört intressant workshop och ur ett ledningsutvecklingsperspektiv fanns det en hel del att ta med sig. Det finns definitivt delar av LEAN som jag absolut kan relatera till och som jag redan arbetar med,men utan att kalla det för LEAN.

Fredagen fortsatte med samling och räkmacka för att vid kl 20 öppna ”Gridden”. Gridden är den tavla där deltagarna bokar upp sessions på antingen 20 eller 40 minuter i någon av alla de lokaler som fanns till vårt förfogande.

Lördagen var alltså fullpackad med intressanta sessions från kl 10.00 till 18.00. Bland annat var jag och lyssnade på Deeped Niclas Strandh’s föreläsning om Klout och andra verktyg som mäter individers influens i sociala medier. Jag har tidigare skrivit om de här verktygen och menar att det finns en risk att man tolkar Klout och andra tjänster för mer än influens. Att man fokuserar för mycket på just influens och glömmer trovärdigheten och om influensen är positiv eller negativ. Kortfattat så mäts egentligen kvaliteten på hur våra aktiviteter i sociala medier används men inte kvaliteten på innehållet, och det tycker jag är viktigt att komma ihåg. Deeped hade ytterligare än session som jag var på, den gången tillsammans med Sarah Bernhardt om Social Media Manager – Behövs det? Också det en proffsigt genomförd och intressant session, där i det forumet vi var i alla egentligen var överens och att det egentligen bör vara en icke-fråga, men vi är inte där än.

På det stora hela, är jag riktigt nöjd med helgen och Webcoast, där jag lyssnat på och diskuterat Klout, Social Media Manager, LEAN, Bank 4.0, När var hur i vilka kanaler Mecenat kan nå studenter, om hur man kan börja tjäna pengar på sin hobby och mycket mer. Och förmodligen var jag på Webcoast märkligaste session. Webdesign enligt två icke designers hette sessionen, så jag utgick ifrån att det skulle visa just webbdesign och sedan förklara utifrån ett icke webbdesigner perspektiv om varför det ser ut som det gör, men oj vad fel jag hade. Det visade sig vara en företagspresentation av Kommunikationsbyrån Valentin Byhr, och de två medarbetarna som gav sitt CV. Det handlade om allt annat än webbdesign och det kändes helt ärligt jättemärkligt. I alla fall för mig.

Utöver det så är jag jättenöjd med årets Webcoast och kommer förmodligen tillbaka igen nästa år. Vi ses igen då.

Detta är ett inlägg i #Blogg100

  1. […] Intryck från en givande helg i Göteborg […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *