I dag kan det bara bli bättre

Gårdagen var näst intill en skrattretande dag då olycka på olycka löste av varandra. I dag kan det bara bli bättre.

Till saken hör att vi för några dagar sedan äntligen fick vår värmepump lagad och har haft kallt i huset i 3 veckor. Ja, nu ska väl allt vara frid och fröjd igen tänkte man. Icke. I går vid lunch tid skulle jag fixa till lite lunch till mig och gick därför till köket (jag jobbar hemma och har kontor i andra änden av huset). Jag tyckte det lät konstigt från bakom kylen och frysen. Ett liksom väsande läte tillsammans med ett droppande läte. Samtidigt såg jag vatten långsamt sippra ut längs golvet. Ett vattenläcka! Nej!

Det var bara till att stänga av vattnet, och baxa ut kyl och frys. Kylen och frysen är inbyggda i väggen och att få ut dem var ett äventyr för sig. Med svärfars hjälp och kofot så fick till slut ut den och då möttes vi av den här synen.

lackage

Tur i oturen, rörmokaren som för 10 år sedan installerade och drog rören var i närheten när jag ringde och komma hit på 3 minuter. Efter några minuter och en ny böj kunde vi åter sätta på vattnet och försöka få kyl och frys på plats igen.

Nu kan väl inte mer gå fel? Så fel man kan ha. På kvällen var vi hembjudna till goda vänner så vi körde dit med vattenläckan bakom oss och skulle ha en trevlig kväll. Väl inne upptäckte jag ett hål i strumpan. Absolut ingen olycka men typsikt för en dag då allt gått snett. Nu kan väl inte mer gå fel?!

Jättefel! Vi hade inte mer än satt oss ner vid matbordet och börjat äta när det knackade på fönsterrutan. Utanför stod grannen och gestikulerade. Jag förstod direkt vad det handlade om – de hade backat in i min bil. Ja varför inte? jag hade parkerat utanför mina vänners hus på gatan och grannen mitt emot hade totalt missat och sett min bil när de backat ut från deras garageuppfart. En rejäl buckla på höger framskärm blev resultatet (bilen går lyckligtvis att köra så vi kom hem).

bilen

Så i dag kan det bara bli bättre!

Detta är inlägg nummer 11 i #Blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *