Hejdå Tele2! Hurra för 3!

2777013083_e924d15401_b

Tele2’s idiotiska hanterande av mitt mobila bredbandsabonnemang var kanske bra att det hände ändå. Min upplevelse av Tele2 som operatör och leverantör lämnar en bitter eftersmak. Har aldrig tidigare mött ett sådant kundförakt och total ointresse för sina kunder.

Bakgrunden är att Tele2 ändrade mitt mobila bredbands abonnemang från en tjänst med obegränsad data till en tjänst med förbrukningsgräns med möjlighet att köpa till mer data. I mitt fall skulle det innebära en merkostnad per månad på över 4 300 kr i månaden på ett abonnemang som kostar 349 kr/mån eftersom jag förbrukar mer än dubbelt så mycket som förbrukningsgränsen. Att prata med Tele2 om att hitta en lösning som funkar för mig visade sig vara ett fruktlöst försök. Total avsaknad av vilja att hjälpa mig.

En sak som upprör mig är deras påstående om att den här typen av händelser är typiskt för branschen. Bullshit! Ja, det händer ofta att operatörer ändrar sitt erbjudande men det innebär inte att det är standard att ingångna avtal förändras. Och det har jag bevis på!

För i allt detta, så hörde ju jag givetvis av mig till 3 som jag redan har abonnemang hos med dels min mobil, men även min iPad. Mitt mobilabonnemang, som givetvist är obundet, är en gammal abonnemangsformer som ingen annan kan matcha, och den har jag kvar tills dess att JAG väljer att avsluta den. Det visade sig också, i samtalet jag hade men en mycket trevlig person på 3’s kundtjänst att jag faktiskt har ett bredbandsabonnemang med obegränsad data hos dem. Även det ett gammalt abonnemang som jag skaffade i samband med min iPad för ett antal år sedan. Vid det tillfället fanns inte 4G/LTE att få från 3, men det gör det ju nu. Precis som Tele2 så har 3 inte längre den här abonnemangsformer i sitt erbjudande, men eftersom det är det abonnemanget jag slöt ett avtal med 3 om, så är det det abonnemanget som gäller. Dessutom till halva kostnaden mot vad jag betalade för Tele2’s abonnemang. Så, summa summarum, Tele2 har klantat sig och deras kundsupport befinner sig på en helt annat planet, och 3 överleverar och har en extremt proffsig och kundvänlig support. Nu väntar jag bara på mitt nya SIM-kort som förhoppningsvis kommer på tisdag och efter det är Tele2 ett minne blott.

Så hejdå för alltid Tele2, och tusen tack 3 för att ni finns!

Bild: CC 3 Sweden på Flickr.com

Detta är ett lite mer hoppfullt inlägg i #blogg100 tack vare 3

 1. Profilbild för Lellefot
  Lellefot

  Dessvärre stämmer det inte att Tre inte omvandlar befintliga abonnemang utan tak till att ha ett tak. Jag har själv ett mobilt bredbandsabonnemang hos Tre som inte hade något tak när jag skaffade det för några år sedan. Men förra månaden slog jag minsann i ett sådant tak, och när jag ringde Tre fick jag besked om att jo det är pålagt ett tak på 20GB på det abonnemanget.

  1. Profilbild för liffeman

   Det verkar underligt, för jag har exakt samma situation. Jag tecknade ett abonnemang utan bindningstid med obegränsad data när det fanns och enligt 3, som jag pratade med för 3 dagar sedan, är det fortfarande det abonnemang jag har. Utan begränsning.

 2. Profilbild för Lellefot
  Lellefot

  I så fall har du tur. Jag har ett 3Bredband Pro som tecknades för runt 5 år sedan (då utan tak) men i dag har jag som sagt fått ett på 20GB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *