Gör hemläxan först

Fick ett mail idag (får det ganska ofta faktiskt) från ett av de mer namnkunniga SEO företagen på marknaden. Det var ett exempel på en rankingrapport för mitt företags hemsida (www.kajrup.se) där de listade ett antal sökord och aktuell sökvolym och position på sökresultaten, med försök att få mig att anlita dem för att för bättre synlighet för just de sökorden. Samtliga sökord hade en position över 40. Gissa vad? Det ska de ha, för snälla ni, om ni ska verka seriösa så se då till att vara relevanta med ert erbjudande och lista sökord som faktiskt är intressanta för mig. Hade man tagit 5 minuter och kollat igenom min sajt så hade man upptäckt ganska snabbt att; oj, de här sökorden stämmer ju inte alls.

Detta är de sökord man tyckte skullle passa mig:

 • coaching göteborg
 • online marknadsföring
 • onlinemarknadsföring
 • bloggar
 • butiksreklam
 • coachutbildning
 • marknadsföring
 • pr byrå stockholm
 • reklam stockholm
 • yrkesutbildningar

Eeehhh. Jag driver ett företag i Trelleborg, Skåne som sysslar med strategi, rådgivning och föreläsning om digital kommunikation och sociala medier. Jag arbetar främst med lokala kunder. Nä tack, de här är inga sökord jag skulle vilja spendera ett öre på att förbättra. Gör om. Gör rätt. Det här gör till och med jag själv betydligt mycket bättre.

 1. Profilbild för Rolf Olsson

  Snart står de väl i närmsta affärscentra och försöker kränga på dig nya sökord? Helst 24-månadersavtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *