En styggelse i mitt hem

I dag har inte bara en, utan två styggelser kommit in i vårt hem. Ja, jag talar om en PC, eller Windows baserad dator. Fråga inte hur, men min fru släpade idag hem 2 st lätt begagnade stationära datorer inkl. bildskärmar och tangentbord som vi tänkte att barnen kunde ha och leka med. Jag som är en Mac-fantast ut i fingerspetsarna mår lite dåligt av det faktiskt. Jo, jag är ändå hyfsat insatt och kunnig om Windows, jag kör ju ändå virtualiseringar på min MacBookPro. Men där swishar det ju på grymt snabbt, så man hinner ju inte bli irriterad, men detta är ju lite skrattretande. De två datorerna var ju, helt korrekt, helt rena när vi fick hem dem, så det första vi fick göra var att installera Windows. Förlåt det första är att installera Windows, för den har hållit på och installera i över 3 timmar nu. Jag kunde välja mellan att installera Windows7 och Windows8 och för att vara på den säkra sidan drog jag till med Windows7 eftersom min erfarenhet av Windows7 är att det är ett stabilt Operativsystem och enklare än det totalt floppade Windows8. Men som sagt, 3 timmar har den hållt på nu, och den är inte färdig än. Det värsta är att jag inte ens har någon som helst aning om när den kan tänkas vara färdig, för jag får ingen som helst indikation på statusen. Den växlar mellan att kopiera filer till att köra igång Windows bakgrundsbilden. Och så där håller den på. Om och om igen. Så långt ifrån bra användarupplevelse man kan komma.

Windows Installerar

Detta är ett tålamodsprövande inlägg i Blogg100-utmaningen 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *