En dag med mycket sociala medier

LEDA-enkel

Idag har varit en lång, intressant och givande dag. Det började med att jag utbildade i hur man bygger upp sin närvaro i sociala medier, för att avsluta med en kanoneftermiddag med hela gänget i LEDAtoday och eventet på Starbucks i samband med #jobbahemma. LEDA, eller Ledarskap i det digitaliserade arbetslivet är ett initiativ av Cathrin Frisemo, författare av boken WIFL – Work in Fake Life och består av 9 st kloka människor som kommer att under våren hålla en serie workshops/föreläsningar om ledarskap i det digitaliserade arbetslivet utifrån olika infallsvinklar. I dag handlade det om sociala medier och bl.a. Yammer. Nästa gång (den 15 maj) kommer att handla om arbetsplatsen. I eftermiddags hade jag som representant från The Frank Family en slot där jag pratade om sociala medier och ledarskap, med mycket fokus på just sociala medier. Jag tycker att vi fick en mycket bra efterföljande diskussion med mycket frågor och min poäng som jag vill förmedla var kortfattat att är du företagsledare har du ett val; vill du vara i matchen eller vill du stå bredvid och se på? Jag för min del har svårt att se att företagsledare kan ignorera betydelsen av sociala medier.

Mitt råd om du som företagsledare är tveksam; se sociala medier som en termometer. Har du oengagerade och omotiverade medarbetar är det i sociala medier du får reda på. MEN skyll då inte på sociala medier, utan ta tag i problemet. Se till att bota sjukdomen, inte symptomen.

Missade du LEDA? Då finns hela att se på Bambuser här.

Detta är ett inlägg i #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *