Detta är mitt digitala jag

liffeman_pixeled

Som en uppföljning till gårdagens inlägg om identitet i den ”analoga” och den ”digitala” världen tänkte jag göra en liten beskrivning av mig själv och de identiteter som jag har.

Jag har en hel del konton på diverse sociala plattformar och så långt det är möjligt så kallar jag mig ”liffeman”. Det är ett smeknamn som jag har burit med mig från den ”analoga” världen länge och är enklare att skapa anpassade url’er med. Därav valet av namn. Jag är liffeman lika mycket som jag är Leif Kajrup. Gör man en sökning på de båda namnen så får man likartade resultat, mycket tack vare att även om jag använder liffeman som kontonamn så beskriver jag mig med Leif Kajrup.

De tjänster där jag idag har min starkaste närvaro är:

Facebook.

Facebook är den plattform som jag i nuläget använder mest. Självklart heter jag mitt riktiga namn (Leif Kajrup) på facebook, och jag har även en bild på mig som profilbild. Mitt facebook konto är en personlig del av mig och en naturlig del av min identitet då jag delar med mig och umgås digitalt med mina vänner och familjen. På facebook är jag lika mycket liffeman som jag är Leif Kajrup.

Här är jag på facebook

Linkedin

Precis som på facebook använder jag liffeman i profillänken men Leif Kajrup i profilen. På så sätt så knyter jag också ihop dem så min identitet blir ännu tydligare. På Linkedin har jag något mindre aktivitet, men viktig ur mitt affärsmannaskap, då många kontakter som leder till affärer knyts där. Jag har vid flertalet tillfällen faktiskt fått nya affärer via linkedin.

Här är jag på Linkedin

Google+

Än så länge kan man inte välja friendly URL för sitt Google+ konto, men så fort det går kommer jag givetvis att välja liffeman. Jag gillar Google+. Plattformen är kompetent och ren från onödiga och störande moment. Framför allt så älskar jag Hangout och använder den regelbundet. Men tyvärr använder jag ändå inte Google+ så mycket som jag skulle vilja. Något saknas, eller så är det så att facebook och Twitter redan tar för mycket plats.

Här är jag på Google+

Twitter

Jag har varit på Twitter sedan 2007 och givetvis har jag @liffeman som kontonamn. Jag är inte särskilt aktiv med att skriva på Twitter, men däremot så har jag alltid ett öga på Twitterflödet för att följa det som skrivs av de som jag följer. Det är som jag är i det stora hela. Jag lyssnar gärna, och rätt som det är så säger jag något.

Här är jag på Twitter

Andra tjänster som jag också använder relativt flitigt just nu är Foursquare, Instagram, Pinterest med flera. Jag försöker också just nu att flytta över min YouTube aktivitet från ett gammalt gmail-konto (ja, ni gissar rätt; liffeman@gmail) till mitt Google Apps konto med min domän. Och det är ingen lätt match, så det innebär att jag på iaf YouTube finns som både liffeman och Leif Kajrup, där den senare är den som jag kommer att använda framöver.

Men det som är gemensamt för alla mina konton är att det beteende som jag har på respektive tjänst är exakt samma beteende som jag har i det ”analoga livet”. För mig handlar det bara om att vara närvarande i ytterligare ett rum, men det är fortfarande jag. På alla sätt och vis. Vem är du i dina sociala plattformar?

Detta är ett inlägg i #Blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *