Den digitala omställningen

Jag har spenderat morgonen på en inspirationsfrukost hos Stratiteq om den digitala omställningen. Jag gick dit med förväntningen om att få Stratiteq’s syn på vad en sådan omställning egentligen är och vad det innebär för dem och deras verksamheten, men även deras kunder.

Bild

Cecilia Wallersköld och Kim Hedberg från Stratiteq som inledde var både mycket duktiga och kunniga i det de levererade, och då Cecilia kan i princip allt om CRM och Kim allt om e-handel så blev det förtroendegivande. Det mesta av deras punkter var iof inte nytt, i alla fall inte för mig, och väldigt mycket påminde om det som jag brukar prata om när jag föreläser fast med något andra ord. T.ex brukar jag prata om min 4 teser: ”Allt är uppkopplat, allt är tillgängligt, allt sker i realtid och allt är mobilt” medan de pratade om ”Mognad, MolnetMobilitet, Massa”. Nästan samma innebörd men olika ord. Jag pratar iofs mer om realtid medan de pratade om massa. Men. Tillräckligt nära.

Nästa talare var Ulla-Karin Barett, VD på The Fan Club, som skulle prata om digital kommunikation. Nja, jag vet inte… hon verkade väldigt nervös och om man leder en verksamhet som sysslar med föreläsningar och workshop’s skulle jag gärna sett att hon var mer trygg i sin situation än vad hon var. Jag kan sedan tycka att hennes del inte handlade särskilt mycket om digital kommunikation utan mer om att visa de senaste kampanjerna från Cannes. Skulle vilja sett mer i stil med: vad är egentligen digital kommunikation och vad innebär det för mig?

Men överlag, ett bra event arrangerat av Stratiteq och jag hoppas att det kommer fler. Om inte annat för at få träffa de trevliga människorna och den oerhört charmiga lokalen.

Detta är inlägg nr 2 i #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *