Boken som sitter långt inne.

I wish I could write a beautiful book .......

Jag har länge funderat på att skriva en bok. En bok baserad på mina erfarenheter och upplevelser jag tagit med mig från mitt arbete i reklambranschen och mitt arbete som föreläsare om framför allt sociala medier och digital kommunikation. Jag har börjat skriva, men får liksom ingen riktig fart på det. Jag har alla förutsättningar på plats. Har installerat Scrivener på datorn och synkar via dropbox och IndexCard på min iPad så det finns alltid tillgängligt var jag än är. Tankarna, strukturen och idéerna finns på plats, men det ska fyllas. Arbetsnamnet är ”Den förlorande generationen” och med det menar jag den generation som jag själv tillhör och som befinner sig runt 40 år. Jag upplever det som att den är den generation eller åldersgrupp som är minst förändringsbenägen. Den grupp av människor som hoppar på det nya sist, när det är bevisat att det är säkert. Den grupp av människor som inte vågar ta en risk för att de har för många år kvar i arbetslivet. Jag ser en grupp människor som blir omsprugna av den ”nya” generation som lär sig entreprenörskap i skolan, som inte har några problem med att göra fel och faktiskt lära sig av det. Som klarar av att göra flera saker samtidigt. Men, det ska inte vara en bok om generationer och skillnaden mellan dem (det finns andra som skriver de böckerna betydligt bättre och där kan jag rekommendera Linus Jonkman och hans bok Generationsanpassat ledarskap – Från Pearl Harbour till Pearl Jam), utan jag vill att det ska vara en bok fylld med inspiration om hur man kan göra skillnad i kommunikationen oavsett generationstillhörighet. Inspiration till hur vi som individer kommunicerar med varandra, och varför, och hur man som företager kan utnyttja det i sin marknadsföring. Det är det jag vill skriva om. Med utgångspunkt från min personliga erfarenhet så klart.

Om jag skriver den här boken, är det någon som skulle vilja läsa den?

Detta är inlägg 13 i #Blogg100

Bild: CC BY-NC-SA 2.0 av TempusVolat /Flickr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *